EIVIND JUL

Eivind Jul (Wibe Fiksdal) er artist, musiker og låtskriver, opprinnelig fra Stavanger, basert i Haugesund. Eivind Jul har i mange år jobbet tett med produsent Harald Levang (InStudio Haugesund) både på soloprosjektet sitt og gjennom backing-/partybandet Det Norske Festorkester.

Tekstforfatter (og artist) Karianne Arntzen skrev en norsk tekstversjon av Coldplay`s Christmas Lights på bestilling fra Eivind Jul i 2017.

Eivind Jul. Selfie.

Eivind Jul. Selfie.

Den norske tittelen på sangen er "Julelys" (Å Julalys). Versjonen ble godkjent og tonoregistrert av Coldplay/Universal Music våren 2018 - og gitt ut på Good Wibe Records til varm mottakelse julen 2018.

Stavanger Aftenblad ga “Julelys” terningkast 5 - og låten ble flittig spilt på radio (Julelys var innom Topp 40 på Radio 102 i Haugesund).
Det ble laget musikkvideo sammen med videofotograf Thomas Mortveit.

Eivind har nå et tett samarbeid med Karianne, og sammen har de skrevet låter til et album som er forventet utgitt i 2019. Også artisten Matti Røssland har bidratt med en låt til det kommende albumet.

Debuterte som soloartist med singelen "Lille du" i 2017, men har tidligere gitt ut "Hjerta mitt banke for Avaldsnes" og "Marcus og meg" under navnet Eivind Jul.

Andre prosjekter/Funfacts:

Eivind er en av to av frontfigurene i party- og bacingbandet Det Norske Festorkester.

Eivind har sammen med tekstforfatter Erlend Bjelland skrevet to låter til barnekonseptet Sprettilettene (Lytt på Spotify).
Eivind Jul er selv en del av rollespillet og opptrer ofte med Sprettilettshow.

Eivind bidrar også på Moteslavene sitt album Herr Alfredsen, der han synger ledevokal på "Alle må leka",
samt som korist på Ernst Eielsens utgivelser "Trenger ingen engel" og "This is not for me".

Eivind Jul er vokst opp med musikerpappa Fredrik Wibe (mest kjent fra Christiania Fusel og Blaagress), derav navnet Good Wibe Records.